Újrahasznosítás

Az újrahasznosításról röviden..

Újrahasznosítás

A műanyag újrahasznosítás folyamata

A begyűjtött műanyag csomagolóanyagokat a hulladékválogatóban fajtánként válogatják szét, majd tömörítéssel bálázzák. A bálákat a műanyag újrahasznosítás helyére történő szállítás után aprítják, majd a műanyag darabkákat vegyszerek felhasználásával megtisztítják a szennyeződésektől. A megtisztított műanyagdarabkákat ezután granulálják. Az így nyert félkész terméket műanyag termékek és csomagolások előállításához használják fel újra.

Környezetvédelem és műanyag újrahasznosítás

A világon naponta keletkező szilárd háztartási hulladék közel 20 százaléka műanyag. Mára legtöbb hulladékunkat a műanyagok különböző fajtái adják: csomagolóanyagok, tárolóeszközök, elektronikus tárgyak bevonatai, járművek, berendezések kiegészítő részei, ipari adalékanyagok, háztartási eszközök, játékszerek, ruhaipari cikkek stb.; felsorolásuk kimeríthetetlen. Az Európai Unióban a műanyag hulladék 80 százalékát a polietilén (PE), a polipropilén (PP), a polivinil-klorid (PVC) és a polisztirén (PS) adják. Ezek 40 százaléka használt csomagolóanyag, amely megfelelő feldolgozás, kinyerés után sokféle célra újra felhasználható. A nyugat-európai országok közül különösen magas a műanyag hulladékok keletkezése Németországban (2363 Mt), Franciaországban (2311 Mt) és Olaszországban (1996 Mt). A Skandináv országokban és Svédországban átlagosan csupán 220 Mt műanyag hulladék keletkezik. Hazákban a háztartási szemétbe kerülő hasznosítható műanyag mennyisége évről évre növekszik, így nem túlzás azt állítani, hogy mára a műanyag újrahasznosítás iparága igencsak alapvető helyet foglal el a környezetvédelemben. Kétségtelen tény, hogy világszerte, így Romániában is megindult egy olyan irányzat, amelynek célja a műanyag hulladékok szelektív gyűjtése, elősegítve ezzel a műanyag újrahasznosítás elterjedését. A szemléleti korlátokon túl, a megvalósítást elsősorban a gazdasági lehetőségek korlátozzák, miközben a műanyag újrahasznosítás során a környezetvédelem szempontjait is maximálisan figyelembe kell venni.

Telefonszám
+40 742 988 783

E-mail cím
info@gardenplast.ro

Székhely
310, Lupeni 537165 - HarghitaInformációk

Az általunk készített asztalok, padok felhasználhatósága elég széles: használhatóak kerti elemekként, bútorokként, parkokban, óvodáknál, iskoláknál.
3-6cm-es elemei ellenállnak az időjárás visszontagságaival és akár a vandalizmussal szemben is.
Mindezek után meg figyelemre méltó hogy a termékek környezetünkből származó műanyaghulladékok újrahasznosításából jöttek létre.